Mäklarinformation

Förening: BRF Yxan

Föreningstyp: Äkta bostadsrättsförening.

Kommun: Göteborg

Församling: Kortedala

Stadsdelsnämnd: Östra Göteborg

Registrerad: 1952 (som Riksbyggen Göteborgshus nr 19). Fristående som BRF Yxan sedan 2002.

Fastigheter: 11 huskroppar med totalt 312 lägenheter och ett affärshus samt fristående miljöhus och garage.

Adresser: Fastlagsgatan 2, Första Majgatan 14-24, Lövmånadsgatan 2-8 och 3-7, Västra Midvintersgatan 7 samt Östra Midvintersgatan 13-19 och 20-24. Affärshuset har adress Östra Midvintersgatan 9.

Förvaltning: Teknisk och ekonomisk förvaltning via Primär Fastighetsförvaltning AB.

Revision: KPMG Bohlins

Fastighetsskötsel: BRF Yxan har två heltidsanställda fastighetsskötare och en administratör på halvtid.

Avgift: I månadsavgiften ingår värme (står som en egen post på inbetalningsavierna) och vatten.

Hissar: Ja, i höghusen. Låghusen saknar hissar.

Parkering: Föreningen har såväl parkeringsplatser utomhus som garageplatser (kall- och varmgarage). Vi brukar kunna erbjuda utomhusplatser tämligen omgående, men till garageplatserna är det kö med lång väntetid. Det finns även 11 besöksplatser som betalas via parkeringsautomat eller sms.

TV: Från och med den 1 april 2020 är samtliga lägenheter kollektivt anslutna till ett avtal med Com Hem om Digital TV Silver Flex. Avgiften uppgår till 145  kronor per månad.

Bredband: Efter beslut på årsstämma är samtliga lägenheter i föreningen sedan 2018-07-01 kollektivanslutna till föreningens egna fibernätverk. Till en kostnad av 99 kronor i månaden får man tillgång till internet via A3 genom nätverket. Det finns ett nätverksuttag i varje lägenhet.

Tvättstugor: BRF Yxan har 6 stycken tvättstugor på följande adresser: Fastlagsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13, Lövmånadsgatan 2, Första Majgatan 20, Första Majgatan 22 samt i affärshusets källare.

Lokaler: Det finns samlingslokal, ”Fritidslokalen”, som medlemmarna kan låna. Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras för 200 kronor per dygn samt en deposition om 500 kronor per utkvitterad nyckel till rummet. Cykel- och barnvagnsrum finns i några av husen. Föreningen har ett gym i affärshusets källare. Till detta löser man personligt gymkort för 300 kronor per år.

Sophantering: Sopor sorteras av de boende i Komposterbart och Brännbart och slängs i det Miljöhus (BRF Yxan har fyra stycken) som man tilldelas när man flyttar in. I nära anslutning till området finns två kommunala återvinningsstationer för tidningar, plast, papp, metall, glas och batterier. Större avfall får man själv forsla bort till någon av kommunens återvinningscentraler.

Ventilation: Mekanisk i höghusen och självdrag i låghusen.

Inre fond: Saknas

Stadgar:  Finns här

Årsredovisningar: Finns här

Energideklaration: Återfinns här.

Överlåtelseblankett: Har Du här!

Underhållsplan: Finns tillgänglig på fastighetsexpeditionen på Lövmånadsgatan 5. Underhållsplanen är framtagen utifrån styrelsens bedömning av läget för stunden och kan komma att revideras beroende på behov och ekonomiska resurser.

Stambyte: Genomfördes år 2000.