Mäklarinformation

Förening: BRF Yxan

Föreningstyp: Äkta bostadsrättsförening.

Kommun: Göteborg

Församling: Kortedala

Stadsdelsnämnd: Östra Göteborg

Registrerad: 1952 (som Riksbyggen Göteborgshus nr 19). Fristående som BRF Yxan sedan 2002.

Fastigheter: 11 huskroppar med totalt 312 lägenheter och ett affärshus samt fristående miljöhus och garage.

Adresser: Fastlagsgatan 2, Första Majgatan 14–24, Lövmånadsgatan 2–8 och 3–7, Västra Midvintersgatan 7 samt Östra Midvintersgatan 13–19 och 20–24. Affärshuset har adress Östra Midvintersgatan 9.

Förvaltning: Teknisk och ekonomisk förvaltning via Primär Fastighetsförvaltning AB.

Revision: KPMG AB

Fastighetsskötsel: BRF Yxan har en heltidsanställd fastighetsskötare, en fastighetsskötare som jobbar 80 procent och en administratör på halvtid.

Avgift: I månadsavgiften ingår värme (står som en egen post på inbetalningsavierna) och vatten.

Hissar: Ja, i höghusen. Låghusen saknar hissar.

Parkering: Föreningen har såväl parkeringsplatser utomhus som garageplatser (kall- och varmgarage). Vi brukar kunna erbjuda utomhusplatser tämligen omgående, men till garageplatserna är det kö med lång väntetid. Det finns även 12 besöksplatser som betalas via parkeringsautomat eller sms.

TV: Samtliga lägenheter i föreningen är kollektivanslutna till ett TV-avtal (gruppavtal) med Tele2 om Digital TV Silver Flex. Avgiften uppgår till 170 kronor per månad.

Internet, bredband: Samtliga lägenheter i föreningen är kollektivanslutna till föreningens egna fibernätverk. Till en kostnad av 99 kronor i månaden får man tillgång till internet via Bredband2. Det finns ett nätverksuttag i varje lägenhet.

Tvättstugor: BRF Yxan har 6 stycken tvättstugor på följande adresser: Fastlagsgatan 2, Första Majgatan 20, Första Majgatan 22, Lövmånadsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13 samt i affärshusets källare.

Lokaler: Det finns samlingslokal, ”Fritidslokalen”, som medlemmarna kan låna. Att låna fritidslokalen kostar 300 kronor per dygn. Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras för 300 kronor per dygn. Cykel- och barnvagnsrum finns i några av husen. Föreningen har ett gym i affärshusets källare. Till detta löser man personligt gymkort för 600 kronor per år.

Sophantering: Sopor sorteras av de boende i Komposterbart och Brännbart och slängs i det Miljöhus (BRF Yxan har fyra stycken) som man tilldelas när man flyttar in. I nära anslutning till området finns två kommunala återvinningsstationer för tidningar, plast, papp, metall, glas och batterier. Större avfall får man själv forsla bort till någon av kommunens återvinningscentraler.

Ventilation: Mekanisk i höghusen och självdrag i låghusen.

Inre fond: Saknas

Stadgar:  Finns här

Årsredovisningar: Finns här

Energideklaration: Återfinns här

Överlåtelseblankett: Har Du här

Mäklare som behöver grunduppgifter över bostadsrättslägenheten hänvisas att kontakta Primär via mailadress: maklarbild@primar.se

Vid ansökan om s.k. ”mäklarbild” skall undertecknad fullmakt från ägare bifogas.

Underhållsplan: Finns tillgänglig på fastighetsexpeditionen på Lövmånadsgatan 5. Underhållsplanen är framtagen utifrån styrelsens bedömning av läget för stunden och kan komma att revideras beroende på behov och ekonomiska resurser.

Stambyte: Genomfördes år 2000.