Miljöhus

Sopnedkasten i husen är sedan länge plomberade. Istället sorterar Du ditt hushållsavfall i Kompost och Brännbart. Detta slängs sedan i det miljöhus som du blir tilldelad när du flyttar in.

BRF Yxan har tre stycken fristående miljöhus (mellan Lövmånadsgatan 3 – 5, ovanför Östra Midvintersgatan 20, nedanför Första Majgatan 22) och ett inbyggt i höghuset på Fastlagsgatan 2.

I miljöhusen finns även möjlighet att lämna glödlampor, lysrör samt mindre elektronik. Övrigt avfall (plast, metall, tidningar, färgat och ofärgat glas, papp samt batterier) lämnas i de kommunala återvinningsstationerna. De två som ligger närmast vår förening finns på kortsidan av affärshuset på Östra Midvintersgatan samt mitt emot Citytorget på Första Majgatan.

Tänk på att alltid sortera dina sopor! Felsorterade eller osorterade sopor riskerar att medföra högre utgifter för föreningen och därmed högre månadsavgifter. Är Du osäker på hur Du skall göra – kontakta fastighetsexpeditionen! Det finns även mycket att läsa om hur man skall göra på hemsidan för Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten HÄR.

Det är Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten som genom entreprenör tömmer behållarna för Brännbart och Kompost i miljöhusen en gång i veckan. Om de av någon anledning inte tömt behållarna så att dessa är fulla så kontakta gärna dem och påtala detta. Kontaktuppgifter finner du HÄR.

Större avfall (möbler, miljöfarligt avfall, datorer och annan hemelektronik, vitvaror etc) får de boende själva ta till någon av kommunens Återvinningscentraler. Den närmaste är Kretsloppsparken  Alelyckan, se deras hemsida HÄR.